Äventyret fortsätter

I förra veckan var jag och älsklingen på bio i Falkenberg och såg filmatiseringen av Suzanne Collins bok Fatta eld (originaltitel: Catching fire), som är fortsättningen på Hungerspelen. Som jag berättade i ett tidigare inlägg, hade jag sett fram emot filmen och jag blev långt ifrån besviken. :-)
 
Jag tycker att de verkligen har lyckats återskapa stämningen och känslorna i boken. Arenan var precis så som jag hade föreställt mig. :-) Filmen berörde mig så mycket att jag nästan hela tiden fick sitta och hålla tillbaka tårarna. Vilka fenomenala skådespelarinsatser. Fast å andra sidan vet jag inte om det faktiskt var filmens förtjänst eller om det var mina känslor för boken som spökade. Okej, jag ska väl erkänna att jag blev lite besviken på Plutarch Heavensbee. Dock kan jag inte sätta fingret på vad det är som gjorde mig besviken.
 
 
 
 
Oavsett vilket, var jag nöjd på det stora hela. :-) Jag ser fram emot sista delen - Revolt (originaltitel: Mockingjay). Just den boken var jag inte lika förtjust i, då jag mest upplevde den som en lång transportsträcka till slutet. Dock hoppas jag på att den filmen blir lite bättre som film och håller lika hög klass som de tidigare. För man får erkänna att de här filmerna är välgjorda. :-)
 
Om du är nyfiken på vad jag tyckte om första filmen, hittar du det här.


Dagens citat:

"Låt dig inte tryckas undan av dina problem; låt dig ledas av dina drömmar."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie