Jag bits bara om du ber om det

Minns du att jag berättade om ett tillfälle då jag fick ett felskickat sms till mig och inledde en konversation med personen - en konversation som avslutades tvärt när han fick veta att jag är gift? Nyligen var jag återigen med om en liknande händelse.
 
Under lunchen en fredag startade jag en Wordfeud-match med en slumpvis utvald motspelare. Jag blev förvånad när denne motspelare startade matchen med att chatta istället för att spela. Men visst, jag gillar att lära känna nya personer, så det var i och för sig en trevlig upplevelse. Jag svarade artigt på hans frågor och ställde samtidigt lite motfrågor. "Samtalet" påminde lite om den sortens chatt då man en gång i tiden addade någon på MSN och chattade med personen där för första gången (jösses vad gammal jag kände mig när jag skrev det där ...). Till slut frågade han om jag var "singel, gift?" och när jag svarade att jag är gift sedan snart fyra år tillbaka, slutade han både spela och chatta.
 
Visst, han fick kanske annat att göra och inte hade tid att vare sig chatta eller spela, men jag tror att det är mer sannolikt att det beror på att jag sade att jag är gift.
 
 
 
Varför vill man inte prata med någon som är gift? Det är knappast så att vi som är gifta går omkring och bär på ett smittsamt virus (eller så är det precis det vi gör och att det bara är jag som är omedveten om det ...). Visserligen kan jag inte gå i god för samtliga gifta personer, men såvitt jag vet bits vi inte bara sådär. Jag bits exempelvis bara när jag blir ombedd att göra det. ;-)
 
I och för sig minns jag själv att det var lite roligare att ha kontakt med andra singlar på den tiden då jag var det, för det fanns trots allt en chans att det kanske kunde bli något. Nu säger jag inte att jag hela tiden var på jakt efter en pojkvän och bara såg potentiella pojkvänner i varje singelkille jag fick kontakt med, men det var mer sannolikt att det kunde mynna ut i något mer än vänskap än med upptagna killar. Fast detta hindrade ändå inte mig från att prata med just "upptagna" personer. Som jag skrev tidigare har jag alltid tyckt att det är kul att lära känna nya personer. Har man tur kan man hitta riktigt bra vänner.
 
Jag förstår inte varför gifta människor skulle vara ointressanta att prata med om man är singel. Det kan väl knappast vara så i allmänhet? Jag vill gärna tro att jag bara har råkat på undantag.
 
Det skulle vara intressant att höra dina åsikter om saken. :-)


Dagens citat:

"Se upp när du slåss mot monster, så att du inte själv blir ett monster."
(Friedrich Nietzsche)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie