Det är titeln som gör det

Efter att ha läst Fiberglasodins inlägg om titlar som fått henne att köpa böcker, kunde jag inte låta bli att fundera över vilka titlar som fått mig att köpa eller vilja ha böcker (nuförtiden får jag mest böcker i och med mitt bokköpstopp).
 
När jag såg Hanteringen av odöda i bokaffären i Varberg som sålde (och antagligen fortfarande säljer) böcker för 25 kr/st, kunde jag inte hålla fingrarna i styr. Jag började fundera på vad för hantering det kunde röra sig om och vad som menades med "odöda". Tekniskt sätt är jag själv odöd - jag är ju inte död.
 
 
 
Otryggare kan ingen vara signalerar på en gång att det här är en hemsk berättelse och alla möjliga förslag dök upp i huvudet.
 
Även titlar som Ligg hos mig, Den sista hemligheten och Ett stulet liv får igång min fantasi. Två andra titlar som gjorde mig nyfiken på innehållet var Drömmen om Everest och Angelologi.
 
Vilka titlar har fått dig att köpa alt. vilja ha böckerna? :-)


Dagens citat:

"En expert är en person som har gjort alla misstag som kan göras inom ett väldigt smalt område."
(Niels Bohr)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
#1 - - Katten Jones:

Titeln spelar definitivt roll. Även omslaget på boken, får det min uppmärksamhet är det betydligt större chans att jag läser på baksidan och är det välformulerat får boken förmodligen följa med mig hem. Så spelar ju författare roll också. I och med att jag har några favoriter så kan det ju räcka med att jag ser ett namn vissa gånger.

Svar: Jo absolut spelar det du nämnde roll. :-) Nu när jag har så många böcker som jag vill läsa, har jag inte tid att lockas av "nya och okända" böcker när jag handlar (jag saknar den tiden när jag kunde stå och dregla i bokaffären!), utan jag läser bara de böcker som finns på listan. Och alla de som står olästa i hyllan ...
Men om jag kunde få välja fritt, tror jag att titeln i kombination med omslaget är det som brukar fånga mig först. Har svårt att säga vem som kommer först - titeln eller omslaget. Om jag väl blivit fångad händer det ibland att jag läser baksidan, men oftast tycker jag att det avslöjas för mycket eller till och med felaktigt, så många gånger struntar jag i det. Ja, om det är en författare som jag läst något av innan är chansen stor att boken får ett nytt hem hos mig. Eller, om jag inte hade haft alla olästa böcker hemma :-( Åh, om man ändå kunde klona sig! Hur ska jag få tid att läsa alla dessa böcker under hela min livstid? :-(
Jessica